Monthly Archive for Prosinec, 2022

FRANCIE „ClassicTour“ – slunná Provence

Přihláška

Dostupné termíny:

28.08.202408.09.2024- Stará dobrá klasika!
Cena:10900Kč/450€
Místo:Provence - Laragne, Sederon, St. Andre, Moustiers..

stará dobrá klasika (letos už po pětadvacáté), nádherné terény, příjemná atmosféra, perfektní dovolená …

Tento zájezd patří každoročně k těm nejlepším akcím, jelikož v této době je počasí v Provence velmi pěkné. Navštívíme kaňon řeky Verdon, oblasti Laragne, Sederon, Moustier, St. Vincent, St. Andre a mnoho dalších překrásných míst. Spíme v kempech, dle aktuálních možností.

Celá oblast je též vhodná pro turistiku, cykloturistiku, kolečkové brusle, rafting, canyoning, horolezectví a spoustu dalších aktivit. Je to překrásný kraj plný vinic, sadů a nekonečných luk plných mateřídoušky. Kraj starobylých kamenných městeček s úzkými uličkami se spoustou krámků a kavárniček, kde si můžeme v klidu posedět při vínečku či kávičce a vychutnat si atmosféru francouzské pohostinnosti.

 

Každý kdo tento kout Francie s námi navštívil, se vrátil domů pln dojmů a není výjimkou, že spousta z nich s námi jede již po několikáté. Zájezd je určen nejen pro zkušenější piloty, kterým se denně nabízejí podmínky pro mnohakilometrové přelety (v sezóně 2011 náš kamarád

Jarda Herodes uskutečnil přelet z Laragne do Saint Andre Les Alpes, což je místními piloty považováno za velmi hodnotný výkon, který zatím uletělo jen několik pilotů!, ale i ostatní účastníci se nenechali zahanbit a denně uletěli i několik desítek kilometrů a strávili spousty hodin ve vzduchu). Ale ani nováčci nezůstali pozadu – ač čerstvě po kurzu, nezalekli se silnější polední termiky a denně sbírali i přes 5letových hodin a načerpali tak neocenitelné zkušenosti, které získat v Čechách je jen velmi obtížné!! V letech 2012, 2013, 2014 zde velmi hodnotné lety podnikli výborní piloti, mezi které patří například Víťa Kubeš a Dan Engst a Honza Kolorenč. Své krovky zde „hodnotně protáhl“ i náš borec „Arny“ Arnošt Brendel.  Z nových nadějných pilotů můžeme jmenovat Ondru Skálu, či Pepu Bezdičku, kteří právě zde překročili svojí první vysněnou stovku …..

 

- Ať žije Provence – ráj všech plachtařů !!! -

 

Případným zájemcům z řad začátečníků budeme samozřejmě věnovat veškerou péči, aby si i oni kvalitně a bezpečně zalétali. No problem !

 

Odjezd bude ve středu navečer. Jedeme z Liberce přes Mladou Boleslav, Prahu, Plzeň,…

Po dohodě s námi je možné nastoupit kdekoliv na trase.

Návrat plánujeme na neděli odpoledne.

Cena zahrnuje:

  • Dopravu a poplatky s ní spjaté
  • Vývozy na starty
  • Domluvené svozy z přeletů
  • Zapůjčení radiostanice
  • Výuka létání v termice, svahování
  • Odbornou péči kvalifikovaných instruktorů
  • Informace o terénech a jejich zvláštnostech

Cena nezahrnuje:

  • Stravu (každý účastník si veze vlastní)
  • Pojištění (nutno sjednat na paragliding!!)
  • Kempy (cca 8-10euro/noc)

 

Po dohodě s námi je možné si zapůjčit výbavu pro létání.

 

provance1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prázdninová „12.ParaTour de France“

Přihláška

Dostupné termíny:

17.07.202428.07.2024- skvělá para dovolená v srdci FRANCIE
Cena:11900Kč/495€
Místo:Mieussy, La Serrane, Millau, Col Agnel..

letní dobrodružství, pohostinná Francie, bezvadné terény…

!!! POZOR – již tradiční prázdninová akce!!!

Jedním ze super zájezdů na letošní prázdniny, který Vám nabízíme je velký okruh po Francii. Jedná se o již dvanáctý ročník našeho výukově-poznávacího projektu, který jsme nazvali „ParaTour de France“. Postupně Vám chceme představovat nové a nové špičkové terény, kterých je v této nádherné zemi jako hub po dešti… Jelikož se nám prvních 11 ročníků opravdu vydařilo (sešla se bezva parta, počasí přálo, nalétalo se spousta hodin a užilo se mnoho zábavy) věříme, že o ni bude i nadále velký zájem, a proto v ní i letos chceme pokračovat…

?? A co Vám tento dvanáctý ročník vlastně nabídne ??


Budeme se posouvat z místa na místo vždy podle aktuální meteo situace a přání pilotů. Plánovaná trasa okruhu při vhodné meteosituaci bude tato: První zastávka – Mieussy. Je to nádherná oblast v Rhonských Alpách s výhledem na Mont Blanc. Tento terén je považován za Mekku paraglidingu. V okolí se ještě nalézají další slavné terény jako jsou: Les Gets, Morzine, Samoens a další, které mají starty na různé směry větrů, takže můžeme létat tam, kde bude foukat tak, jak to potřebujeme…

Odtud bychom se přesunuli do oblasti masívu Clermont-Ferrand. Jedná se o zajímavou lokalitu se sopečnými krátery a super podmínkami pro létání… Zalétali bychom si na pěkném terénu Le Pyu-de-Dome. Je to kuželovitá hora se starty prakticky na všechny směry. Dále navštívíme špičkovou letovou oblast v okolí Millau. Dominantou oblasti je světoznámý zavěšený most, který je nejvyšším mostem světa s vozovkou vedoucí až 246m nad zemí! Jeho nejvyšší pilíř spolu s mostní věží převyšuje svojí výškou i Eiffelovu věž! Zde při pěkném počasí setrváme určitě 2-3-dny, protože lokalita patří k nejlepším místům pro létání v této části Francie.

 

Důkazem je například každoročně zde probíhající mistrovství Francie v paraglidingu i závěsném létání a spousta dalších velkých soutěží a různých leteckých akcí a demo dnů… ( Provozuje se tam mnoho dalších sportovních aktivit: kanyoning, rafting, kajaky, lezení, cykloturistika, koupání v řece Tarn, atd). Odtud se přesuneme na neméně zajímavé oblasti v departementu Herault a Gard. Jsou to například terény La Séranne, Mont Bouquet a další. V případě vhodných meteo podmínek bychom též rádi vyzkoušeli bezmála 20km dlouhý, nádherný hřeben Sainte-Victoire u Aix-en-Provence. V oblasti je i spousta dalších startů na různé směry větrů… A na závěr budeme postupovat zpět přes některý z nově zařazených terénů v Provence, či Savojské Alpy – kde máme připraveny nádherné terény nad Ženevským jezerem v oblasti kolem Evianu a Thononu. V záloze máme též výborné švýcarské terény poblíž jezera Neuchatel , či samotnou současnou jedničku pro přelety: Col Agnel a další a další místa…

 


Zájezd je vhodný pro všechny typy pilotů, kteří chtějí aktivně strávit pěknou lítací dovolenou a poznávat nové špičkové francouzské lokality. Trasu po které pojedeme, budeme přizpůsobovat aktuální meteo situaci a tudíž se okruh může lišit od zde výše popsaného! V záloze máme spoustu dalších terénů a oblastí, do kterých můžeme cestu v případě nepřízně počasí přesměrovat - (Rhonské Alpy – Col Agnel, Provence, střední Francie, terény Pyrénées-Orientales nebo slavnou Dune du Pyla).

Cena zahrnuje:

  • Dopravu a poplatky s ní spjaté
  • Vývozy na starty
  • Domluvené svozy z přeletů
  • Výuku létání v termice, svahování
  • Odbornou péči kvalifikovaných instruktorů
  • Informace o terénech a jejich zvláštnostech

Cena nezahrnuje:

  • Stravu (každý účastník si veze vlastní)
  • Pojištění (nutno sjednat na paragliding!!)
  • Kempy (cca 8-12 €/noc)

Po dohodě s námi je možné si zapůjčit výbavu pro létání.

ITÁLIE – Střední Apeniny – pohodové XC

Přihláška

Dostupné termíny:

28.05.202405.06.2024- Apeniny - pohodové XC!
Cena:9900Kč/420€
Místo:Poggio Bustone, Assisi, Sigillo, a další dle počasí ...

Pohodové XC dobrodužství s Berrym …

 

Na konec května jsme pro Vás připravili velmi zajímavý zájezd do střední Itálie – malebných koutů regionu Lazio. V sezóně 2015-2023 jsme  zde  trávili spoustu času a mapovali pro nás méně známé terény. Troufám si říct, že tyto oblasti už docela známe. Hlavní oblastí, kterou navštívíme bude Poggio Bustone, slavná paraglidingová lokalita, kde však nebývá přiliš mnoho lidí. Příroda je zde opravdu nádherná a panensky čistá! Apeninské hřebeny zde přímo vybízejí k mnohakilometrovým přeletům, ale i začínající pilot si zde výborně zalétá i místně. Startovačky a hlavně přistání jsou opravdu obrovská a jednoduchá, oblasti propletené sítí silniček a silnic, takže případné svozy nejsou nijak komplikované. Dokonce zde vyborně funguje i autobusová a vlaková doprava. Na těchto terénech se sice dá létat celoročně, ale od května do září jsou opravdu TOP. Základny mraků bývají velmi vysoko, takže není divu, že se jedná o oblast s nejdelšími lety v Itálii!!!

 

Navštívit můžeme samozřejmě i další slavné terény, jako jsou: Assisi, Castellucio, Sigillo, Gubio, Sarnano, San Giuliamo a další, kterých je tu opravdu bezpočet!!! Cestu si můžeme rozpůlit zastavením například na nějakém přímořském terénu (šikmé věže u města Pisa), abychom si putování zpříjemnili..

A co dodat závěrem ?? Neseďte doma a pojeďte s námi nasát kouzlo a pohodu tohoto nádherného koutu slunné letní Itálie. O začínající XC piloty se postaráme a rádi předáme další zkušenosti a tipy – dohled instruktora je naší samozřejmostí…


Je to zkrátka ideální letecká dovolená pro  paraglidingovou sezónu 2024!

Cena zahrnuje:

  • Dopravu a poplatky s ní spjaté
  • Vývozy na starty
  • Domluvené svozy z přeletů
  • Odbornou péči kvalifikovaných instruktorů
  • Informace o terénech a jejich zvláštnostech
  • Nácvik létání v termice, svahování
  • Zapůjčení radiostanice

Cena nezahrnuje:

  • Stravu (každý účastník si veze vlastní)
  • Pojištění (nutno sjednat na paragliding!!)
  • Kemp ( 8-10euro/noc)
  • Ubytování – penzion či soukromí cca 20-25euro/osoba/noc

 

Po dohodě s námi je možné si zapůjčit výbavu pro létání za výhodných podmínek.

Lazio